Bel ons direct   +32/(0)9 342 88 93   +32/(0)9 342 88 93

Houtkachels

Terug naar overzicht
Kom alles bekijken in onze showroom

 

Moderne houtkachels zijn in tegenstelling tot wat men soms denkt, ecologisch en energiezuinig. Hout is een hernieuwbare energie die bij een correcte verbranding amper fijn stof en co² ontwikkelt. Wil je naar een nul-uitstoot van co² en fijn stof met hout, dan biedt een catalysator en een fijnstoffilter de oplossing.

Moderne houtkachels nemen de verbrandingslucht van buiten en verhogen zo veel mogelijk de verbrandingstemperatuur waardoor je een automatishe extra verbranding van de rookgassen krijgt. Een hoger rendement en minder uitstoot is het resultaat.

Sfeerkachels die enkele uurtjes per dag branden zijn gemaakt uit gehard plaatstaal met een binnenwand die zorgt voor meer stralingswarmte en minder voor natuurlijke convectie en accumulatie.

Kachels die meer een echte functie van verwarmen hebben bieden uiteraard ook de sfeer, maar geven de warmte langzamer af via natuurlijke convectie en accumulatie. Gietijzer is hiervoor het meest gekend, maar speksteen elementen of extra accumulerende stenen zijn efficiënter.

Vandaag bieden zelfs de meest ecologische Oostenrijkse kachels een verbranding die electronisch geregeld wordt. Je krijgt ook een signaal wanneer je best hout aanvult om je rendement te behouden. Het aansteken gebeurt automatisch, er komt geen lucifer aan te pas. Via een kleine display kan je ook de startijd van je kachel programmeren, handig en proper !

KACHELENHAARDEN biedt enkel de beste Oostenrijkse, Duitse, Deense, Canadese en Benelux merken aan.

Garantie registratie Onderhoud & herstel

Openingstijden

Maandag
Uitsluitend op afspraak
Dinsdag - Vrijdag
09:00-12:00u
14:00-17:00u
(Buiten deze uren op afspraak)
Zaterdag
10:00-16:00u
(Doorlopend)
Zondag
Gesloten

  Bel ons direct   +32/(0)9 342 88 93   +32/(0)9 342 88 93
    om op afspraak te komen

Onderhoud en herstelling

Alle toestellen bij KACHELENHAARDEN genieten 5 jaar garantie, ook al is de fabrieksgarantie 2 jaar. De voorwaarden verschillen naargelang de brandstof. Neem met ons contact op voor meer details.

Contact