flumenfire fondis horus fontana forni poujoulat runax selecta wellstrater
Onderhoud & herstel Garantie registratie
Kachels en Haarden
Vakkundig in verwarmen!

Wat doen wij

KACHELS EN HAARDEN verzorgt de volledige installatie van uw haard of kachel. Zowel renovatie of nieuwe installaties worden door ons tot in de puntjes verzorgd.

We sluiten aan op uw bestaand rookgaskanaal of plaatsen een volledige nieuwe wanneer noodzakelijk, telkens volgens de geldende technische- en milieunormen.

Wij bouwen oude haarden uit of verbouwen openhaarden tot nieuwe installaties. Indien gewenst wordt uw volledige schouw gerenoveerd of vakkundig aangekleed volgens uw concept.

KACHELS EN HAARDEN plaatst ook uw rookgaskanalen volledig volgens de strenge veiligheidsnormen. Of het nu gaat om een kleine aanpassing of een volledig nieuwe installatie, wij voltooien uw project met de grootste zorg. Wil je op ons nadien beroep doen voor het vegen van de schouw, we doen het op een nette manier en u ontvangt een geldig certificaat voor de brandverzekering.

KACHEL EN HAARDEN staat ook in voor het onderhoud en herstelling van uw WELLSTRALER gashaard of kachel. Zowel recente als oudere toestellen worden door ons onderhouden of hersteld . Zijn er kleine aanpassingen nodig van de gasleiding, dan nemen we dit graag mee.

GAS

Wellstralerr biedt een 100% Belgisch product aan. Zij beschikt over een ruim assortiment vrijstaande gaskachels, hanghaarden op gas en inbouwhaarden met een klassiek of modern design. Neem gerust een kijkje op de site www.wellstraler.be voor een eerste indruk. KACHELS EN HAARDEN kan je terecht voor meer informatie over de vakkundige plaatsing van het meest geschikte toestel. Alle Wellstraler gaskachels en gashaarden genieten 2 jaar fabrieksgarantie + gratis 1 jaar extra garantie. In totaal heb je dus 3 jaar volledige garantie bij KACHELS EN HAARDEN.

HOUT

Fondis levert alle haarden, cassettes en de vrijstaande design box op hout aan KACHELS EN HAARDEN. Deze Franse fabrikant uit Vieux Thann (Mulhouse) produceert al meer dan 35 jaar kwalitatieve houthaarden voor de Franse en Zwitserse markt. Het volledige assortiment vind je op www.fondis.fr. De haarden van FONDIS zijn perfect afgewerkt, volledig gemaakt uit 3 mm staal en voorzien van een gepatenteerde klep die de rookgasafvoer ook perfect garanderen bij een geopende deur. De draaideuren kunnen links of rechts draaien en zijn altijd voorzien van een handvat met silicone bescherming om je niet te verbranden. De haarden met liftdeur scharnieren met één eenvoudige klik naar buiten om het glas gemakkelijk proper te maken. Alle Fondis haarden genieten 2 jaar fabrieksgarantie + 8 jaar extra garantie op de corpus en scharnieren en slot. In totaal krijg je dus 10 jaar garantie op de branderkamer bij KACHELS EN HAARDEN.

PELLETS

Verwarmen met houtpellets is een perfect alternatief voor de gezellige warmte van hout en de perfecte regelbaarheid van gas. Vandaag vind je pelletverwarming in alle vormen, van vrijstaand tot inbouwhaarden en CV-ketels. FlumenFire biedt aan KACHELS EN HAARDEN alle toestellen aan die verwarmen met houtpellets. Met drie verschillende brandertechnieken vind je in elke prijsklasse een kachel die aan je wensen voldoet. De betere kachels beschikken over een SuperSilent techniek en vragen veel minder onderhoud dank zij een zelfreinigende brander. De beste kachels worden vandaag uitgerust met de EcoClean brander die niet alleen zelfreinigend werkt, maar bovendien nu al voldoet aan de uitstootnormen voor fijn stof en CO² geldig vanaf 2021, dit in combinatie met een nominaal elektriciteitsverbruik van amper 67 W. Bovenop de 2 jaar fabrieksgarantie bieden 3 jaar extra. Op al onze pelletkachels krijg je dus 5 jaar volledige garantie. Voor alle toepassingen, surf naar www.flumenfire.be. KACHELS EN HAARDEN helpt je graag bij de juiste keuze.

BIO-ETHANOL

Een haard of verwarmingstoestel op deze nieuwe brandstof heeft hoofdzakelijk als doel om meer sfeer te brengen in uw huiskamer, veranda, of pool house. Toch blijkt het ook een perfecte bijverwarming in koude dagen of om de kilte te breken op een frisse lentedag. Het assortiment bestaat dan ook uit verschillende vermogens tot 4KW. Een veelvoud van verschillende branders kan dus de efficiëntie verhogen. Wij kiezen resoluut voor de Europese marktleider in de productie van bio-ethanol branders, Horus- bio. Neem dus snel een kijkje op www.Horusbio.com en bekijk de vele mogelijkheden in design en van de haarden.

ROOKGASAFVOER

Omdat verwarmingstoestellen vandaag steeds meer moeten voldoen aan strengere normen, is de aandacht aan uw rookgasafvoer minstens even belangrijk. Niet enkel voor de goede en correcte werking van uw toestel, maar ook voor uw eigen veiligheid. Mede daarom is ook de aandacht van luchttoevoer, die de verbranding nodig heeft, minstens even belangrijk. Bij KACHELS EN HAARDEN werken we daarom uitsluitend samen met de beste leverancier, niet alleen omdat ze een goede kwaliteit bieden maar omdat je over de nodige know how beschikken om ons te adviseren in een correcte rookgasafvoer op maat van de klant. Poujoulat levert aan KACHELS EN HAARDEN haar professioneel advies en rookgasmateriaal. www.poujoulat.be

AFWERKING en SCHOUWMANTEL

Inbouwhaarden en cassettes moeten natuurlijk na het plaatsen rondom afgewerkt worden. Dit kan eenvoudig met een omkadering naar keuze op maat, maar veelal wordt ook een nieuwe afwerking van de schouwmantel gevraagd. KACHELS EN HAARDEN voorziet zelf de plaatsing van een strakke mantel rond uw gas- of houthaard in vuurvaste materialen. Alles wordt standaard schilderklaar gemonteerd. Op vraag voorzien wij ook afwerkingen in natuursteen, marmer of ceramiek of een combinatie ervan. Of het nu over een strakke moderne opstelling gaat of een meer rustieke uitvoering, geef uw wensen door aan KACHELS EN HAARDEN voor uw project op maat.